Our journal

Het Perfecte Jasje Op Maat

Iedereen is opzoek naar het perfecte jasje voor een speciale gelegenheid of een specifiek doel. We helpen je er graag mee. Bij ons zijn de mogelijkheden onbeperkt. Je kiest de stof en de opties zelf. We hebben al een paar voorbeelden voor je op een rij gezet. Uiteraard op maat gemaakt zodat het precies zit hoe jij wilt en overal aansluit waar moet. Een kleine greep:

Het perfecte Journalistenjasje

Als journalist wil je goed overkomen niet alleen op tv maar ook tijdens een interview. We verzwaren het jasje aan de voorkant. Dit zodat deze goed blijft hangen ook als er een windvlaag je jasje open waait. Daarnaast kunnen we een gat maken aan onder je kraag in de nek. Dit zodat je het draadje van je oortje, microfoon o.i.d goed en onzichtbaar kan wegwerken. We maken in de kleur van de stof een onopvallend stukje versteviging zodat het klemmetje van de microfoon de stof niet beschadigd. Ook aan extra binnenzakken voor een batterij of zender is gedacht. Uiteraard behoeden we je voor groen in verband met de studiolichten en green screens of stoffen die interveniëren op het beeld.

Het perfecte winterborreljasje 

Voor de koudere dagen raden wij een stevig en warm jasje aan. Voor de borrels en de feestjes die plaatsvinden in de herfst en winter en waar je niet direct in je hemd wilt staan. Een Harris Tweed is een robuuste tweed die niet alleen warm is maar waar je ook mee in de rook kan staan bij een open vuurtje. 24u laten uithangen en het kan de volgende winterborrel weer aan. We maken er een extra stevige zakken in dan kan je er ook een fles of andere dingen in meenemen. Dan is dit jasje ook perfect voor een winterse picknick of wandeling.

Het perfecte zomerborreljasje 

Linnen is het toverwoord voor een jasje dat je draagt in de zomer. Het is licht en vooral luchtig. Linnen heeft de eigenschap ook koel te blijven in tegenstelling tot heel veel andere stoffen (die houden warmte vast). Je kan kiezen voor het perfecte jasje dat helemaal uit linnen bestaat of voor een blend kiezen. Als je echt gek wordt van het idee van het kreuken van linnen (wat je eigenlijk niet hoeft te doen) kies dan voor een open geweven basketweave bijvoorbeeld. Het leuke van zomerjasjes is dat je ook makkelijker voor lichte kleuren kunt kiezen.

Het perfecte jagersjasje

Voor op het tableau of wellicht zelfs in het veld wil je een keurig jasje hebben met alle comfort en extra zakken. Onze jachtkleding kan daar voor zorgen. Kies bijvoorbeeld  voor twee schuttersplooien op de rug zodat je goed in schiethouding kan komen. Bij een authentieke Hunting jacket hoort natuurlijk ook een verstevigt schouderstuk zodat het geweer tijdens het afschot niet weg glijd op de linker of rechter schouder, dit hangt van uw eigen voorkeur af. Kies voor een band in de rug of zelfs rondom zodat het nog beter tegen weer en wind beschermd. Laat het voren met een quilted lining of katoen voor extra warmte. Kies voor een stormcolar zodat je het jasje tot bovenaan dicht kan doen. Ook heb je de gelegenheid om binnenmanchetten in de mouwen te zetten voor extra comfort. En uiteraard kies je een gedekte kleur in een tweed die wel een stootje kan hebben.  Ook kiest men vaak voor opgezette klepzakken met een plooi zodat je makkelijk de kogels in mee kan nemen. in de binnenkant kun je nog een hare-pocket laten maken zodat je een geschoten haas daar in mee kan nemen.

Dormeuil stoffen sustainable

Het kunstenaarsjasje

Bij een kunstenaarsjasje denken wij direct aan ons Urban jacket. Het is een jasje zonder binnenwerk en door deze constructie draagt het heerlijk. Je kan het aten maken met allerlei praktische zakken. Het materiaal kies je zelf maar als je voor katoen kiest kun je het eenvoudig in de wasmachine stoppen.

The Worker Jacket

Het perfecte Golfjasje

Er zijn weinig mannen die in een jasje op de golfbaan staan. Liever in een polo of een overhemd van een gebreide stof zodat het meebeweegt met de swing. Uiteraard het liefst van katoen of linnen/katoen omdat 10 kilometer wandelen over de course inspannend genoeg is. Voor de 19e hole is een jasje een aanrader. Je kan gemakkelijk je spullen bij je houden en maakt een goede indruk. Sport gedaan. Even in alle rust en stijl napraten. Neem een stof die je makkelijk op kan vouwen. Een open geweven jasje zonder binnenwerk kan dat. Vouw het een beetje naar binnen en neem het mee je sporttas in. Het jasje mag sportiever zijn op met opgezette zakken, wellicht net iets korter en wellicht zelfs een embleem op de borstzak. Ons model van de Urban leent zich uitstekend voor zo’n sportieve look. Als dat te hip voor je is kies dan voor een traditioneel tweed jasej met opgezette zakken. En welke kleur? Misschien heeft jouw golfbaan net als het groene jasje van Augusta ook wel zijn eigen kleur.

Het perfecte bootjasje

Een boating jacket is van origine een gestreept jasje zoals je dat bij de boot races in Engeland zag, bijvoorbeeld op de foto’s van de meest legendarische race tussen Oxford & Cambridge. Wij hebben de, meestal van katoen gemaakte, stoffen in allerlei kleuren. Meestal is de streep zon’n 2 cm breed. Draag er een witte of beige broek onder en kies voor een ronde gevlochten hoed en je bent geheel in stijl. Een blauwe blazer kan natuurlijk ook.

The blazer striped boating" of Tom Ripley (Alain Delon) in Full Sun

Het perfecte jasje voor de politicus

Als politicus of ambtenaar wilt u natuurlijk goed overkomen met enig overwicht serieus worden genomen. Uw kledingkeuze is daarbij uiterst belangrijk. Kies voor betrouwbare ingetogen kleuren. Zo krijgt de boodschap meer belang en leidt de verpakken niet af. Niet voor niets kiezen veel politici voor blauw. Zorg dat het pak of jasje niet te strak zit, zeker op televisie bijvoorbeeld kleedt dat niet flatteus. Bovendien zit je regelmatig aan een tafel te overleggen of te informeren zodat je de ruimte om je armen op tafel te leggen wel moet hebben. Ook blijft een jasje als hij niet te strak is beter in je nek liggen.

Het perfecte smokingjasje

Vroeger hing er voor de heren een velours jasje bij de ingang van de rooksalon zodat men de jas van het rok kon omwisselen en rustig een sigaar kon roken. Het perfecte smokingjasje voor diners in de winter is dus zeker van velours. In de zomer kies je voor een wol, linnen zijde mix in wit. Uiteraard met zo min mogelijk zakken en tierelantijnen. Tenzij je kiest voor een smokingjasje in velours met Brandenburger cord.

Deel dit artikel

Deel dit artikel

Lees ook onze andere artikelen

Our journal

Lees ook onze andere artikelen

Our journal

Video: Linen Economy

“Voor de gezamenlijke waardeketen werken we samen met partners in de landbouw, productie en detailhandel. Ons doel is om de capaciteit voor de teelt van vlas en de productie van linnen in Nederland te vergroten, waarbij elke fase van de keten waarde toevoegt. Dit strekt zich uit van de aarde en de boer tot de

Lees verder »

Nog fijner

Minimaal één super goed pak en twee jasjes heb je als gentleman per seizoen nodig. Voor de momenten die speciaal zijn, en waar jij wilt shinen of gewoon gekleed wil zijn. Net als de Italianen. De jasjes en pakken die we in Italië maken zijn vederlicht, verfijnd, tijdloos en elegant. Waar tweedpakken en smokings wellicht

Lees verder »

Bewust gekleed

Micah Fox is al meer dan 15 jaar klant van NEW TAILOR. Een van de bewuste kopers die voor ons kiest omdat we meedenken met ‘out of the box’ combinaties en stijlen. Micah heeft zijn eigen stijlen die hij afwisselt afhankelijk van zijn stemming en bestemming. Zo kiest hij ook zijn garderobe waarbij hij eenvoudig

Lees verder »

Video: Linen Economy

“Voor de gezamenlijke waardeketen werken we samen met partners in de landbouw, productie en detailhandel. Ons doel is om de capaciteit voor de teelt van vlas en de productie van linnen in Nederland te vergroten, waarbij elke fase van de keten waarde toevoegt. Dit strekt zich uit van de aarde en de boer tot de

Lees verder »

Nog fijner

Minimaal één super goed pak en twee jasjes heb je als gentleman per seizoen nodig. Voor de momenten die speciaal zijn, en waar jij wilt shinen of gewoon gekleed wil zijn. Net als de Italianen. De jasjes en pakken die we in Italië maken zijn vederlicht, verfijnd, tijdloos en elegant. Waar tweedpakken en smokings wellicht

Lees verder »
× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday