Het Fijnste Casual
Pak op maat

Waarom een casual maatpak van NEW TAILOR?

Het Casual Pak Op Maat

Bij een casual pak denken wij al snel aan een katoenen, linnen of een tweed pak.  Ook kun je denken aan een stof met meer structuur of een maakwijze met juist minder constructie.  Ook opties als opgezette zakken, riemlussen, andere knopen en een minder strakke pasvorm, dunner of geen werk kunnen een pak net minder formeel maken. Bij een casual pak op maat denken wij ook aan een tweedelig pak waarvan je beide items makkelijk los van elkaar kan dragen. Het is een pak waarbij je de das wellicht weg laat, wellicht een t-shirt of trui onder je jasje draagt en er sneakers onder wilt kunnen dragen of een instapper. Alleen al omdat je het pak helemaal zelf samen kan stellen is een maatpak ook voor minder formele gelegenheden leuk en de beste keuze. 

oneindig veel opties

We hebben zoveel stoffen dat we helpen kiezen. Daarna kiezen we meestal de voering en knopen. Het model van het jasje wordt bepaald door de breedte en type schouder, breedte revers, knoop- en taillehoogte, lengtes, mate van wegsnijden en natuurlijk de type zakken. Voor de broek kiezen we het aantal bandplooien, de bandverwerking, type zakken, sluiting, etc.. Door jou uitgebreid te meten en goed naar de houdingen te kijken kunnen we het patroon maken. Vaak schieten we nog even een jasje aan om de de gewenste en passende lengtes samen te bepalen. Een pak op maat maken is geen wetenschap. Wel een kunst. Laten we samen het pak samenstellen. Een verslavend leuk proces. Ook voor minder formele gelegenheden wil je je immers bewust en verzorgd kleden. Wij gaan je daarbij helpen. 

Het casual pak

Bij een casual pak denken wij al snel aan een katoenen, linnen of een tweed pak.  Ook kun je denken aan een stof met meer structuur of een maakwijze met juist minder constructie.  Ook opties als opgezette zakken, riemlussen, andere knopen en een minder strakke pasvorm, dunner of geen werk kunnen een pak net minder formeel maken. Bij een casual pak denken wij ook aan een tweedelig pak waarvan je beide items makkelijk los van elkaar kan dragen. Het is een pak waarbij je de das wellicht weg laat, wellicht een t-shirt of trui onder je jasje draagt en er sneakers onder wilt kunnen dragen of een instapper.

oneindig veel opties

We hebben zoveel stoffen dat we helpen kiezen. Daarna kiezen we meestal de voering en knopen. Het model van het jasje wordt bepaald door de breedte en type schouder, breedte revers, knoop- en taillehoogte, lengtes, mate van wegsnijden en natuurlijk de type zakken. Voor de broek kiezen we het aantal bandplooien, de bandverwerking, type zakken, sluiting, etc.. Door jou uitgebreid te meten en goed naar de houdingen te kijken kunnen we het patroon maken. Vaak schieten we nog even een jasje aan om de de gewenste en passende lengtes samen te bepalen. Een pak maken is geen wetenschap. Wel een kunst.

Pas Garantie

Maatkleding wordt vaak gezien als luxe. Maar iedereen is uniek en daarom zien wij het als een plezierige noodzakelijkheid. Wij maken al onze kleding voor jou helemaal op maat. Jij bepaalt hoe wij jouw pakken, shirts en broeken maken. Uniek dus, net als jij. Natuurlijk adviseren we je ook op maat. En verander je in de tussentijd van gewicht of wensen? Dat kan uiteraard gebeuren, niets aan de hand. Wij geven 3 jaar lang een pas garantie op broeken, jasjes, pakken en dergelijke zodat je kleding past en blijft passen. (Mits niet meer dan 5 cm verschil na eerste meting en maximaal 1 keer)

Duurzaamheidsgarantie

Als jij goed in je kleding zit, zit je goed in je vel en komen jouw kwaliteiten beter tot hun recht. Daar doet jouw hele omgeving zijn voordeel mee. En het gaat ook nog eens langer mee. Alles gaat namelijk langer mee en krijgt meerwaarde als je er aandacht aan besteedt. En die aandacht geven wij graag. We doen alles bewust. Jij kiest ook bewust voor slow fashion omdat je weet dat tijdloze dingen veel meer over jou zeggen. Door voor iedereen persoonlijk te produceren houden wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. Lees al onze garanties

Het tweed pak

Een tweed pak is het ideale casual pak voor het najaar en de winter. Je kan alle items goed los dragen en combineren met een spijkerbroek of chino. Als geheel maak je de blits op menig borrel en op het tableau na de jacht. 

Broek met vest

Je kan natuurlijk in plaats van een heel pak ook alleen een broek met vest laten maken. Gekleed en nonchalant tegelijk. Een ideale combinatie als je rond loopt op kantoor of gewoon thuis als je vrienden te eten hebt. 

Het linnen pak

Linnen, katoen en stoffen met structuur of grote designs zijn bij uitstek voor jouw verzorgde nette maar casual outfits.Jasje, vets en broek ook makkelijk te combineren met andere items uit je garderobe. 

maakwijzen

Est. 1997

Full-Canvas
1200 Prijs tweedelig maatpak
 • Tweedelig Pak/Smoking: 1200~2200
 • Driedelig Pak/Jacquet: 1530~2730
 • Jasje: 900~1650
 • Vest: 330~630
 • Broek (Casual): 300~450
 • Broek (Business): 450~750
 • Overhemd: 150~300
 • Overshirt: 450~750
 • Overjas (Casual): 720~1050
 • Overjas (Business): 950~2150

The Lounge

Gemaakt in Utrecht
1850 Prijs tweedelig maatpak
 • Tweedelig Pak: 1850~2850
 • Driedelig Pak: 2430~3900
 • Jasje: 1450~2200
 • Vest: 580~880
 • Broek (Casual): n.v.t.
 • Broek (Business): 700~1100
 • Overhemd: n.v.t
 • The Urban Jacket: 800~1100
 • Overjas (Casual): n.v.t.
 • Overjas (Business): n.v.t.

Carrara

Fatto a Mano
1850 Prijs tweedelig maatpak
 • Tweedelig Pak/Smoking: 1850~2850
 • Driedelig Pak/Jacquet: 2430~3900
 • Jasje: 1450~2200
 • Vest: 580~880
 • Broek (Casual): n.v.t.
 • Broek (Business): 700~1100
 • Overhemd: 300~500
 • Overshirt: n.v.t.
 • Overjas (Casual): n.v.t.
 • Overjas (Business): 1750~2750

Casual Shirts

We maken de mooiste (casual) overhemden van Nederland door het gebruik van de beste stoffen, de verfijndste maakwijze en unieke patronen. Voor zowel  casual, zakelijk als formele overhemden hebben we veel stofkeuze. Bij casual hemden hemden denken we aan jeans stoffen, fraaie linens, jersey of giro inglese of een fraaie pique. In de winter zijn flannel hemden natuurlijk top. Door ook voor andere knopen en het model iets aan te passen ten opzichte van je business hemden krijg je de mooiste en fijnste casual hemden

Webshop

Op onze webshop vind je de mooiste accessoires zoals shawls, dassen, kousen, bretels, beanies, truien, onderhoudsmaterialen en basics voor jouw Easy Wear en Business Wear items. Niet een heel uitgebreid aanbod maar juist datgene wat wij goed vinden. Voor bestaande klanten ook hemden, broeken, jasjes en pakken op maat die in elke garderobe een aanvulling zijn kun je hier (na)bestellen.

Bekijk Current Classics

jezelf goed voelen

Je wilt er elke dag verzorgd uit zien, en je lekker voelen in je kleding. De behoefte aan mooie luxe kleding met meer comfort, een sportievere uitstraling en de noodzaak van duurzaamheid, hebben geresulteerd in de doorontwikkeling van ons smart casual aanbod; we noemen het Easy Wear. Je kunt het eigenlijk altijd en overal aan. Naast Easy Wear jasjes maken we natuurlijk ook jouw chino’s, pullovers en casual overhemden graag voor je. Op maat uiteraard.

Als je er moet staan

De zekerheid van een goede eerste indruk vindt je in onze Business Wear lijn. Natuurlijk maken we als kleermakerij naast pakken ook combinaties van jasjes en een chino die je in een zakelijke omgeving kan en wilt dragen. Net iets formeler en gekleder dan Easy Wear.

Door iets meer structuur en binnenwerk en net formelere stoffen. Met iets meer glans bijvoorbeeld maak jij indruk en wordt de inhoud belangrijker. Het is dus kleding waar je je geen zorgen over hoeft te maken.

The perfecte outfit

We hebben veel ervaring in het maken van kleding voor een bruiloft en andere formele gelegenheden. Van een smoking voor formele diners of een jacquet tot de ultieme linnen trouwoutfit voor op het strand. Voor een trouwpak komt natuurlijk net iets meer kijken dan het uitzoeken van een business pak en daarom nemen we graag alle tijd om je te inspireren en te helpen bij de vele keuzes. We hebben in de winkels verschillende voorbeelden en ook ons trouwmagazine gaan je helpen in het maken van de juiste keuze.

Casual Wear

Laurentis; Katoenen Truien & Polo’s

We hebben van Laurentis ‘Ready To Wear’ truien en polo’s in onze winkels. De Polo’s met een korte mouw hebben we in lichtblauw, grijs en indigo blauw en zijn gemaakt van 73% linnen & 27% katoen. Ze dragen zeer comfortabel en luchtig een must voor een stijlvolle nazomer.  De kraag is een zogenaamde ‘one-piece collar’

Lees verder »
Casual Wear

De Allerfijnste Linnen Maatkleding

Linen is het ultieme materiaal voor een zomers pak en hemd. Heerlijk casual omdat het een beetje kreukt. Het draagt lichter, luchtiger en absorbeert vocht minder waardoor het minder plakkerig wordt. Het is daardoor ook minder formeel dan 100% wol. Het is ook fraai mat, gemeleerd en is vaak ook niet helemaal glad door de

Lees verder »
Curated

Kleding uit The Serpent

Een van de grootste hits op Netflix van 2021 is The Serpent waarin het waargebeurde verhaal wordt verteld van Charles Sobhraj (a.k.a. The Serpent) die het gemunt heeft op toeristen. Samen met zijn geliefde en partner-in-crime Monique drogeert en beroofd en vermoord hij backpackers, die in Zuid-Azië de hippie-trail verkennen. De serie noopt tot binge-watchen

Lees verder »

Laurentis; Katoenen Truien & Polo’s

We hebben van Laurentis ‘Ready To Wear’ truien en polo’s in onze winkels. De Polo’s met een korte mouw hebben we in lichtblauw, grijs en indigo blauw en zijn gemaakt van 73% linnen & 27% katoen. Ze dragen zeer comfortabel en luchtig een must voor een stijlvolle nazomer.  De kraag is een zogenaamde ‘one-piece collar’

Lees verder »
× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday