Een MaatJasje Samenstellen

Waarom een jasje van NEW TAILOR?

Wat kan je kiezen bij een maatpak?

Als eerste is het belangrijk dat we elkaar een beetje leren kennen. We spreken door wat jouw verwachting is en wat jouw voorkeuren zijn. Als we daar een idee over hebben krijg je stoffen te zien. Daarna kies je hoe de stof van het jasje en de voering eruit gaat zien. Na deze keuzes meten we je op. Dan gaan wij voor u aan de slag bestellen de stof zetten de orders uit en later zien we elkaar weer bij de eerste pas. Dan is de kleding voor 95% klaar. De finishing touch doen wij altijd in ons eigen atelier in de winkel. Want dan zien we of de pasvorm ook echt past bij jouw lichaam.

Single Breasted

Double breasted

Je kan ook kiezen hoeveel knopen je wilt. Gebruikelijk is twee knopen of twee en halve knoop voor een single breasted jasje. Bij de double vinden wij zes knopen mooi. (Twee rijen van drie knopen.) Maar zoals je van ons mag verwachten zijn er nog meer mogelijkheden. Aan jou de keus. 

Dan kies je de revers. Opgesneden of niet tijdens het passen bepalen we vaak de breedte. In het revers zit een knoopsgat die bedoeld is om een bloem of klein corsage stukje in te doen. We kunnen kiezen voor een Milanese knoopsgat. Deze is er dan met de hand ingezet met de grootste zorgvuldigheid. Een getrainde kleermaker is hier zo’n vijftien minuten mee bezig. Het is wel iets voor de echte fijnproevers want ook een knoopsgat met de machine gemaakt kan er ook heel mooi uit zien.  

Peak

Notch

Dan gaan we door, je mag een keuze maken over de zakken. Hier zien we de opgestikte zak en de klep zak. Maar er zijn hier meer keuzes te maken. zo kan je ook kiezen voor een paspel zak. Dan zie je enkel een klein biesje van de zak. Ook kunnen we de zakken schuin in het jasje zetten zodat deze mee gaat met de vorm van je lichaam.

Vind je het lastig om te kiezen tussen een paspel zak of een klep zak. Ga dan voor de klep zak want met het klepje naar binnen gevouwen lijkt het net een paspel zak. Een borst zak in dezelfde stijl is vaak wel mooi anders kun je gaan voor een barchetta. Een barchetta heeft de vorm van een bootje, licht gebogen en een beetje schuin. Want dan volgt hij de ronding van je borst het mooiste.

OPGestikte zakken

KLEP ZAKKEN

Het lijkt een klein detail maar het laat wel echt zien wie je bent. Het aantal  knopen op de mouw. Hier ben je helemaal vrij in. Meestal zien we toch de gebruikelijke 4-knoops. Je kan ook kiezen voor 3 of 2 knoopjes. Voor een smoking kan 1 koop ook heel mooi zijn. Vooral als die bedekt is met de zelfde zijde als het revers.

Mouwknopen die elkaar een beetje overlappen noemen we kissing-buttons en dat vinden wij mooi.  

1 - Knoop

4 - Knoop

Dit zijn voor een deel de keuzes die u zal maken voor het jasje. Er zijn nog veel meer mogelijkheden in de winkels laten we graag zien wat er nog meer kan. 

Tot Slot

Er zijn nog meer mogelijkheden en keuzes. Wat u kunt doen om u voor te bereiden zijn foto’s bekijken en meenemen.
Ook hebben wij in de winkel het een en ander inspiratiemateriaal. Tot snel!  

Pas Garantie

Maatkleding wordt vaak gezien als luxe. Maar iedereen is uniek en daarom zien wij het als een plezierige noodzakelijkheid. Wij maken al onze kleding voor jou helemaal op maat. Jij bepaalt hoe wij jouw pakken, shirts en broeken maken. Uniek dus, net als jij. Natuurlijk adviseren we je ook op maat. En verander je in de tussentijd van gewicht of wensen? Dat kan uiteraard gebeuren, niets aan de hand. Wij geven 3 jaar lang een pas garantie op broeken, jasjes, pakken en dergelijke zodat je kleding past en blijft passen. (Mits niet meer dan 5 cm verschil na eerste meting en maximaal 1 keer)

Jelmer de Jong
Jelmer de Jong
NEW TAILOR - Utrecht
Lees verder
"Een van de beste kleding gebeurtenissen van mij tot zover. Goede website, goede service, fantastisch personeel!"
Ingmar Abbink
Ingmar Abbink
NEW TAILOR - Amsterdam
Lees verder
"Kom hier al jaren echt perfecte service en ze hebben echt passie voor hun vak en heeeeel veel mooie stoffen om een mooi pak uit te kiezen!"
Paul Stamsnijder
Paul Stamsnijder
NEW TAILOR - Utrecht
Lees verder
"NEW TAILOR is een topshop: eerst de man, dan het pak. Je wordt niet alleen goed en gepast geadviseerd, maar ook geïnspireerd."

Duurzaamheidsgarantie

Als jij goed in je kleding zit, zit je goed in je vel en komen jouw kwaliteiten beter tot hun recht. Daar doet jouw hele omgeving zijn voordeel mee. En het gaat ook nog eens langer mee. Alles gaat namelijk langer mee en krijgt meerwaarde als je er aandacht aan besteedt. En die aandacht geven wij graag. We doen alles bewust. Jij kiest ook bewust voor slow fashion omdat je weet dat tijdloze dingen veel meer over jou zeggen. Door voor iedereen persoonlijk te produceren houden wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk.

Easy wear

Je wilt er elke dag verzorgd uit zien, en je lekker voelen in je kleding. De behoefte aan mooie luxe kleding met meer comfort, een sportievere uitstraling en de noodzaak van duurzaamheid, hebben geresulteerd in de doorontwikkeling van ons smart casual aanbod; we noemen het Easy Wear. Je kunt het eigenlijk altijd en overal aan. Naast Easy Wear jasjes maken we natuurlijk ook jouw chino’s, pullovers en casual overhemden graag voor je. Op maat uiteraard.

Business Wear

De zekerheid van een goede eerste indruk vindt je in onze Business Wear lijn. Natuurlijk maken we als kleermakerij naast pakken ook combinaties van jasjes en een chino die je in een zakelijke omgeving kan en wilt dragen. Net iets formeler en gekleder dan Easy Wear.

Door iets meer structuur en binnenwerk en net formelere stoffen. Met iets meer glans bijvoorbeeld maak jij indruk en wordt de inhoud belangrijker. Het is dus kleding waar je je geen zorgen over hoeft te maken.

Wedding Wear

We hebben veel ervaring in het maken van kleding voor een bruiloft en andere formele gelegenheden. Van een smoking voor formele diners of een jacquet tot de ultieme linnen trouwoutfit voor op het strand. Voor een trouwpak komt natuurlijk net iets meer kijken dan het uitzoeken van een business pak en daarom nemen we graag alle tijd om je te inspireren en te helpen bij de vele keuzes. We hebben in de winkels verschillende voorbeelden en ook ons trouwmagazine gaan je helpen in het maken van de juiste keuze.

Trouwen In ‘Vintage Style’

Trouwen in vintage style is origineel en leuk. Je kunt een heerlijke sfeer creëren als ook al jouw gasten in een vintage stijl gaan en de styling en omgeving dat ook zijn. Dat begint natuurlijk bij jouw eigen outfit. We hebben vele soorten tweeds, zoals in Peaky Blinders, felle stoffen als in de Great Gatsby

Lees verder »

Tot In De Puntjes

Uiteraard hebben we ook de accessoires om de look van jouw pak of outfit helemaal af te maken. Van overhemd op maat, tot de perfecte das, strik, bretels, de sokken en kousen en de pochet. Vaak zoeken we de accessoires uit tijdens de eerste fit zodat je een goed beeld hebt van het resultaat. Bovendien

Lees verder »
Wat moet je aan als je naar een bruiloft gaat?

Te Gast Op Een Huwelijk?

Ben jij binnenkort gast bij een huwelijk? Dan wil je natuurlijk nadenken over wat jij gaat aantrekken. Het wordt immers een feestelijke en bijzondere dag. Een beetje knap erbij lopen verhoogt de feestvreugde. Soms is er een kledingvoorschrift zodat alle gasten ongeveer in dezelfde stemming geraken en bij elkaar passen. Handig dus zo’n kledingvoorschrift. Een

Lees verder »

Trouwen In ‘Vintage Style’

Trouwen in vintage style is origineel en leuk. Je kunt een heerlijke sfeer creëren als ook al jouw gasten in een vintage stijl gaan en de styling en omgeving dat ook zijn. Dat begint natuurlijk bij jouw eigen outfit. We hebben vele soorten tweeds, zoals in Peaky Blinders, felle stoffen als in de Great Gatsby

Lees verder »
× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday